Paista lettuja, vohveleita tai pannukakku

Mikään ei pelasta tylsää päivää paremmin kuin pannukakku tai lettukestit. Yleensä aineet löytyvät helposti jo kaapista eikä tarvitse lähteä edes kauppaan. Vohvelit on helppo paistaa. Nykyään on tupla vohvelirautoja, jolloin vohveleiden paisto sujuu todella nopeasti. Letut ja vohvelit voi paistaa myös ulkona sään salliessa. Kutsu ystävät ja sukulaiset nauttimaan hyvästä seurasta lettukestien pariin.


Mikäli haluat, voi lettutaikinan sekaan laittaa pinaattia tai porkkanaa, jolloin valmistuu ruokaisammat letut. Kannattaa kokeilla taikinoiden tekemiseen blenderiä, jonne voi laittaa kaikki aineet sekaisin ja taikina valmistuu hetkessä. Taikina on helppo kaataa lettupannulle suoraan blenderin kannusta.


Alla moneen kertaan testatut parhaat reseptit pannukakkuun, lettuihin ja vohveleihin. Ota kokeiluun ja nauti elämästä ja herkuttelusta. Voit kasata letuista myös kerroskakun, väliin tuoreita marjoja ja kermavaahtoa ja kinuskikastiketta

Maailman paras pannukakku


4 dl vehnäjauhoja
2–3 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
3 munaa
50–75 g sulatettua voita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maidon joukkoon munat ja kuivat aineet sekä lopuksi sulatettu voi. Anna tekeytyä noin puoli tuntia.

Kaada taikina syvälle uunipellille ja paista pannukakkua noin 25minuuttia 225 asteessa. Katso kuinka ihanasti pannukakku kohoaa ja paisuu uunissa.

Pannukakun on hyvä antaa hetki levätä ennen tarjoilua. Tarjoa tuoreiden marjojen, hillon ja kermavaahdon kera.

Paras lettutaikina


5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1tl vaniljasokeria
vajaa 1tl suolaa
1–2 kanamunaa

Lisää maidon joukkoon hyvin vispilällä vispaten munat ja kuivat aineet. Maista onko suolaa ja sokeria sopivasti. Anna tekeytyä noin puoli tuntia.

Paista pannulla reilulla määrällä voita.

Tarjoa marjojen, hillon ja kermavaahdon kera.


Voit tehdä myös suolaisia lettuja ja tehdä täytettyjä lettuja esim. paistamalla jauhelihaa ja lisäämällä sekaan ranskankermaa, ketsuppia ja mausteita maun mukaan.

Parhaat vohvelit


3 munaa
4 dl maitoa
1 dl Vichyä
4 dl erikoisvehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5–1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2–3 rkl sokeria
50–100 g sulatettua voita


Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko munien rakenne kulhossa, lisää maito ja kuivat aineet sekä lopuksi sulatettu voi. Maista taikinaa. Anna turvota vähintään 30min ajan. Paista vohveleita reilussa voissa. Tarjoa vohvelit heti, koska silloin ne ovat parhaimmillaan.


Tarjoa vohvelit suolaisen tai makean täytteen kanssa. Marjoja ja kermavaahtoa. Tai suolainen täyte valmistuu helposti savulohesta, ranskankermasta, tillistä ja sitruunasta, ripaus suolaa ja pippuria päälle.

Banaaniletut


Jos illalla tekee mieli jotakin makeaa ja terveellistä, kannattaa kokeilla banaanilettuja. Parhaiten tähän toimii ylikypsät banaanit mutta hyviä tulee vielä keltaisistakin banaaneista. Todellinen arki illan herkku ilman lisättyä sokeria tai valkoista vehnäjauhoa. Toimii hyvin myös urheilun jälkeen hiilihydraattien ja proteiinin lähteenä.

Tässä 1 henkilön annos, josta tulee noin 6 pikkulettua. Tuplaa annos tarvittaessa.

1 banaani
2 kanamunaa
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa


Murskaa banaani mössöksi haarukalla, riko munat sekaan ja sekoita. Lisää leivinjauhetta ja ripaus suolaa. Paista pannulla voissa. Tarjoa rahkan tai turkkilaisen jogurtin sekä marjojen kanssa.

Paras lettupannu


Lettupannuja on monenlaisia. Pannua ostaessa kannattaa huomioida minkälaiselle liedelle se sopii. Valurauta pannu on toimiva lettupannu ja sillä voi paistaa lettuja myös nuotiolla. Mikäli haluat tehdä pikkulettuja, helpointa on hommata pikkuletuille tarkoitettu pannu. Isoille letuille toimii hyvin ohut pannu.