activexpo logo

Telttaretki – Miten valita hyvä teltta?

Hyvän teltan valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten teltan paino, koko, kestävyys, ilmanvaihto ja helppo pystytettävyys. Tässä artikkelissa on vertailtu kolmea suosittua telttaa. Katso alla vertailut ja valitse itsellesi toimivin teltta.

Tässä vinkkejä hyvän vaellusteltan valintaan:

  1. Huomioi koko. Valitse teltan koko tarpeesi mukaan. Jos haluat enemmän tilaa liikkua ja säilyttää varusteita teltassa, valitse suurempi koko. Huomioi kuitenkin, että suurempi koko tarkoittaa yleensä myös suurempaa painoa.
  2. Kevyt teltta on erittäin tärkeä vaelluksella, jotta voit vähentää rinkan painoa. Valitse teltta, joka painaa mahdollisimman vähän, alle 2,5 kiloa, jos mahdollista.
  3. Kiinnitä huomiota materiaaliin ja valitse teltta, joka on valmistettu kestävistä materiaaleista. Teltan pohjan tulee olla kestävä ja vettähylkivä, jotta se suojaa sinua kosteudelta ja maasta tulevilta kylmyydeltä ja kosteudelta. Telttakankaan tulee olla kestävää, jotta se ei repeydy helposti. Myös teltan kehikon tulee olla kestävä ja kevyt.
  4. Ilmanvaihtuminen teltassa on tärkeää, valitse teltta, jossa on hyvä ilmanvaihto, jotta vältät kondensaation teltassa. Tämä estää teltan sisätilojen kostumisen ja pitää sinut kuivana. Hyvät ilmanvaihtomahdollisuudet sisältävät esimerkiksi teltan yläosan ilmanvaihtoaukot tai sivuikkunat.
  5. Valitse teltta, jonka pystyttäminen on helppoa ja nopeaa. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, kun haluat levätä tai pystyttää teltan nopeasti rankan vaelluspäivän jälkeen.
  6. Valitse teltta tunnetulta ja luotettavalta merkiltä, joka on erikoistunut retkeily- ja vaellusvarusteisiin.

Suosituimmat teltat

 

Fjällräven Abisko View 2 – Kätevä ja tilava kahden hengen kupoliteltta

Abisko View 2 on erinomainen valinta retkeilijöille ja ulkoilmaihmisille, jotka etsivät tilavaa ja mukavaa telttaa kahdelle hengelle käytettäväksi keväästä syksyyn. Sen itseseisova rakenne tekee siitä kätevän vaihtelevissa ympäristöissä, kuten rannoilla tai kivikkoisemmissa maastoissa. Teltan suunnittelussa on panostettu ilmanvaihtoon, sillä molemmat teltan sivut saa avattua kokonaan tarjoten täydellisen tuuletuksen tarpeen mukaan. Lisäksi kauniina yönä voit jättää ulko-ovet rullalle ja nukkua hyttysverkon suojissa.

Tämä teltta painaa vain 3030 grammaa, mikä tekee siitä kevyen vaihtoehdon retkeilyyn. Tämä paino sisältää kaikki teltan mukana toimitettavat osat. Teltassa käytetään laadukkaita alumiinikaaria ja V-profiilin alumiinikiiloja, jotka tarjoavat vakaan ja kestävän rakenteen. Myrskynaruissa on käytetty kestävää 2 mm Dyneema-narua, jonka vetolujuus on jopa 160 kg.

Teltassa on kaksi ovea, mikä helpottaa sisään- ja uloskäyntiä, ja eteistila tarjoaa kätevän säilytystilan varusteille. Sisä- ja ulkoteltat nousevat yhdellä kertaa, mutta ne voi myös erottaa toisistaan tarpeen mukaan. Sisäpuolella on kuusi pientä tarviketaskua, joihin voi säilyttää pientarvikkeita kätevästi.

Ulkoteltta on valmistettu 20 denierin silikonikäsitellystä ripstop-polyamidista, jolla on vedenpitävyysarvo (vesipilariarvo) 3000 mm. Ulkoteltan helmat on valmistettu kestävämmästä 40 denierin silikonikäsitellystä ripstop-polyamidista, joka tarjoaa paremman suojan kosteissa olosuhteissa (vesipilariarvo 3000 mm). Pohjan erinomainen vesipilariarvo 6000 mm, mikä takaa kuivuuden ja suojan kosteissa maastoissa.

Abisko View 2 -teltan mukana toimitetaan myös kätevä 100 g painoinen korjaussarja, joka sisältää kaarenkorjausholkin, palan hyttysverkkoa, palan ulkotelttakangasta, palan sisätelttakangasta ja pala lattiakangasta. Näin voit tehdä pieniä korjauksia tarvittaessa ja pitää telttasi huippukunnossa pitkienkin retkien aikana.

Tämä teltta löytyy Scandianvian outdoor verkkokaupasta

Hilleberg Nallo 2 – Huipputason tunneliteltta kahdelle

Hilleberg Nallo 2 on erinomainen valinta retkeilijöille, jotka etsivät huipputason tunnelitelttaa kahdelle hengelle. Tämä moninkertainen testivoittaja tarjoaa optimaaliset tilat kahdelle vaeltajalle samalla ollessaan kevyt ja helposti kannettava. Teltta on suunniteltu kestämään haastavissa olosuhteissa ja tarjoaa huolella suunnitellut ja toteutetut yksityiskohdat. Teltan paino on vain 2360g!!

Nallo 2 on neljän vuodenajan majoite, mikä tarkoittaa, että se sopii käytettäväksi ympäri vuoden. Teltan kevyt tunnelirakenne ja vakaa muotoilu tarjoavat luotettavan suojan tuulisia tunturimaisemia varten, mutta soveltuvat myös mukavasti lempeämpiin ympäristöihin. Hillebergin tunnettu laatu ja kestävyys näkyvät jokaisessa yksityiskohdassa.

Tämän teltan alumiinikaaret ovat kevyitä ja silti erittäin kestäviä. Teltan ulkoteltassa käytetään Hillebergin kevyempää Kerlon 1200 -kangasta, joka vähentää kokonaispainoa samalla säilyttäen vahvuutensa suhteessa markkinoilla oleviin telttakankaisiin. Teltassa on riittävästi tilaa siellä, missä sitä tarvitaan, ja jalkopään matalampi profiili lisää tuulenkestoa.

Tässä mallissa on käytännöllinen sisäteltta, joka voidaan halutessaan pakata erikseen, mutta sen voi myös kuljettaa yhdessä ulkoteltan kanssa, mikä tekee pystyttämisestä nopeaa ja vaivatonta. Teltan ulkoteltassa on vesipilariarvo 5000 mm, mikä takaa luotettavan vedenpitävyyden kosteissa olosuhteissa. Pohjan vesipilariarvo on jopa 15000 mm, mikä tarjoaa suojan kosteimmillakin maastoilla.

Hilleberg Nallo 2 kuuluu Hillebergin Red Label -sarjaan, joka on suunniteltu kevyempään ympärivuotiseen käyttöön. Red Label -teltat tarjoavat kevyemmät materiaalit verrattuna Black Label -telttoihin, mutta säilyttävät silti erinomaisen kestävyyden.

Nallo 2 on myös erittäin helppo pystyttää ja purkaa. Sen tunnelirakenne mahdollistaa nopean asennuksen ja tarjoaa vakaan rakenteen. Teltan tilavuus on optimoitu kahdelle henkilölle, ja sisämitat ovat 220×130/100 cm. Näin molemmille retkeilijöille jää riittävästi tilaa nukkumiseen ja säilyttämiseen.

Hilleberg Nallo 2 -teltan käyttöikä ja kestävyys ovat huippuluokkaa. Laadukkaat materiaalit, kuten 3 x silikonisoitu Kerlon 1200 Ripstop-nailon, varmistavat teltan kestävyyden ja pitkäikäisyyden. Teltta on suunniteltu kestämään ankariakin olosuhteita ja tarjoamaan luotettavaa suojaa retkeilijöille kaikenlaisissa sääolosuhteissa.

Tämä suosittu teltta löytyy scandinavian outdoor verkkokaupasta

Helsport reinsfjell superlight 3 – kevyt 3 hengen teltta

Reinsfjell Superlight -teltta tarjoaa huippuluokan suorituskyvyn ja keveyden kolmen hengen retkeilyyn. Sen itseseisova kupolirakenne, kahdet ovet ja kaksi tilavaa eteistä tekevät siitä kätevän ja mukavan valinnan kolmen vuodenajan käyttöön. Helsportin tunnettu laatu ja huolella suunnitellut yksityiskohdat tekevät tästä teltasta luotettavan kumppanin vaelluksille ja retkille.

Teltan keveys on yksi sen suurimmista vahvuuksista. Reinsfjell Superlight -teltta painaa vain 2500 grammaa, mikä helpottaa sen kuljettamista retkillä. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan vaeltajille, jotka arvostavat kevyitä ja kompakteja varusteita.

Teltan rakenne on suunniteltu kestämään vaativissakin olosuhteissa. Ulkoteltassa käytetty 15 denierin mikroripstop-nailon silikonikäsittelyllä tarjoaa kestävyyttä ja vedenpitävyyttä. Kolme täyspitkää alumiinikaarta vahvistavat teltan rakennetta ja lisäävät sen tuulenkestävyyttä. Kaaritunnelit on suunniteltu erityisesti kovia tuulia ajatellen, joten teltta pysyy vakaana ja turvallisena myrskyisissä olosuhteissa.

Reinsfjell Superlight -teltta on myös suunniteltu tarjoamaan hyvän ilmanvaihdon ja vähentämään kondensaatiota. Helsport AirFlow II -tuuletusjärjestelmä takaa ilman virtauksen teltassa, mikä auttaa vähentämään kosteuden kertymistä sisätiloihin. Tämä lisää mukavuutta ja auttaa pitämään teltan sisäilman raikkaana ja kuivana.

Teltassa on myös käteviä pientarviketaskuja sisäteltassa, joihin voi säilyttää tärkeitä pieniä esineitä, kuten taskulamppuja, avaimia tai puhelimia. Värikoodatut kaarten päät ja kaarikupit helpottavat teltan pystyttämistä ja purkamista. Myrskynarujen pidikkeet taas pitävät narut siististi paikoillaan kuljetuksen aikana.

Reinsfjell Superlight -teltta tarjoaa erinomaisen suojan sateelta ja kosteudelta. Sen ulkoteltan vesipilariarvo on 2000 mm ja lattian vesipilariarvo 3000 mm. Näiden arvojen ansiosta teltta pitää sinut kuivana ja suojassa kosteissa olosuhteissa.

Teltan alumiinikaaret ovat kestäviä ja luotettavia, mikä varmistaa teltan vakauden ja kestävyyden tuulisissa olosuhteissa. Kaarten värikoodaus tekee pystyttämisestä entistäkin helpompaa ja nopeampaa. Lisäksi mukana toimitettavat kaikki tarvittavat kiilat takaavat teltan tukevan ja vakaan asennon maastossa.

Helsportin AirFlow II -tuuletusjärjestelmä parantaa ilmanvaihtoa ja vähentää kondensaation muodostumista sisätiloissa. Tämä takaa raikkaan ja miellyttävän sisäilman, mikä on erityisen tärkeää kosteissa olosuhteissa tai pidemmillä retkillä. Lisäksi teltan pohjan korkea vesipilariarvo ja ulkoteltan vedenpitävä kangas tarjoavat luotettavan suojan sateelta ja kosteudelta.

Tämä teltta löytyy scandinavian outdoor verkkokaupasta.