activexpo logo

Ota hetki itselle – juo kuppi teetä

Elämässä voi joskus tulla hetkiä, jolloin tuntuu siltä, että mikään ei innosta ja on tylsää. Onneksi tee tarjoaa loistavan tavan piristää päivää ja samalla nauttia herkullisista makuelämyksistä. Istu alas, juo kuppi teetä ja anna ajatuksen virrata.

Kokeile uusia teelaatuja

Tee on monipuolinen juoma, jossa on lukemattomia eri laatuja ja makuja. Tutustu uusiin teelaatuihin. Kokeile vihreää teetä, mustaa teetä, oolong-teetä, valkoista teetä tai vaikkapa yrttiteetä. Maistele erilaisia teelaatuja ja anna makujen kuljettaa sinut kaukaisiin paikkoihin tai herättää mielikuvia luonnon rauhasta.

Järjestä rento teejuhla

Kutsu ystäväsi tai perheesi koolle ja järjestä mukava teejuhla. Valmista erilaisia teelaatuja, tarjoile herkullisia teeleipiä ja jakakaa hyviä hetkiä yhdessä. Voitte vaihtaa kuulumisia, pelata lautapelejä tai vain rentoutua nauttien teestä. Teejuhlat tuovat iloa ja yhteisöllisyyttä elämään, ja samalla saatat löytää uusia suosikkiteitä ystäviesi suositusten kautta.

Nauti tee hetkestä

Teehetki tarjoaa loistavan mahdollisuuden uppoutua hyvän kirjan tai mielenkiintoisen elokuvan pariin. Valitse kirja tai elokuva, joka herättää mielenkiintosi, ja kääriydy mukavaan peittoon teekupin kanssa. Tee luo mukavan ilmapiirin rentoutumiselle ja antaa mahdollisuuden uppoutua tarinan maailmaan.

Keskity tee seremoniaan

Tee on ollut osa meditatiivista ja henkistä harjoittelua monissa kulttuureissa. Keskity tarkasti teen valmistukseen ja nauttimiseen. Huomioi teen tuoksu, maku ja lämpötila. Tee seremonia voi auttaa sinua löytämään rauhan ja läsnäolon hetken kiireisen arjen keskellä. Harjoittele tietoista teen juontia, jossa keskityt täysin teehen ja sen tuomaan kokemukseen. Sulje muut ajatukset hetkeksi ja anna itsesi uppoutua teen maailmaan. Tämä meditatiivinen hetki auttaa sinua rentoutumaan ja päästämään irti.

Anna luovuuden virrata

Teehetki voi myös toimia inspiraation lähteenä luoville projekteille. Tartu siveltimiin, kyniin tai askartelumateriaaleihin ja luo teeaiheinen taideprojekti. Maalaa, piirrä tai askartele teekuppeja, teelehtiä tai teekannuja. Voit kokeilla myös teellä värjäämistä tai luoda teeaiheisia koruja.

Teekuppi ja teepannu

Onhan sinulla oma teekuppi, josta tulee hyvä fiilis, kun otat sen esiin? Kun sinulla on oma hieno henkilökohtainen muki ja kun juot siitä teetä, tunnet, kuinka hetki on vain sinua varten ja rauhoitut hetkeksi. Tästä voi tulla rutiini ja se oma teekuppi auttaa sinut rauhoittumaan tähän hetkeen. Tee muki voi olla perinnöksi saatu vanha kuppi, jolla on sinulle tunnearvoa tai se voi olla desing kuppi mikä tuo sinulle luksuksen tunnetta arkeen. Pääasia että teekuppi tuo sinulle hyvän ja rauhallisen olon.

Teepannuja on monenlaisia. Mikäli pidät teekutsut, tarvitset isomman pannun, mutta jos haudutat vain itsellesi teetä, riittää pienempikin teepannu.

Teeleivät – helppoa, nopeaa ja hyvää

Kukapa ei muistaisi kuinka koulussa ensimmäisillä kotitaloustunneilla leivottiin teeleipiä. Ne ovat todella nopeat ja helpot tehdä, vaikka iltapalaksi tai aamupalaksi. Tee leivät sopivat nimensäkin puolesta hyvin rentouttaviin teehetkiin. Mikäli sinulla on lapsia, tähän on lapset helppo ottaa mukaan opettelemaan leipomista

Paras teeleipä ohje

2 dl vehnäjauhoja

2 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

2 dl maito tai piimää

¼ dl öljyä

0,5 tl suolaa

  1. Sekoita kuivat aineet. Lisää neste ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  2. Ota veteen kastetulla pikkukauhalla/ruokalusikalla taikinaa ja laita leivinpaperin päälle pellille pieniksi kasoiksi. Taputtele jauhotetuin käsin litteiksi pikkuleiviksi
  3. Paista uunissa 225 asteessa 8-10minuutin ajan
  4. Tarjoa tuoreena.

Tätä ohjetta voi helposti muunnella lisäämällä taikinaan porkkanaraastetta, juustoraastetta, pähkinärouhetta tai yrttejä antamaan makua.