activexpo logo

Miten valita hyvä rinkka vaellukselle?

Oikeanlaisen rinkan valitseminen riippuu monesta tekijästä, kuten retken kestosta, matkan luonteesta, henkilökohtaisista mieltymyksistä ja fyysisistä ominaisuuksista. Rinkkaa valitessa kannattaa kaupassa kävellä sen kanssa jonkin aikaa, jotta voit tarkistaa, että se istuu mukavasti ja tasapainoisesti selässäsi.

Tässä vinkkejä oikeanlaisen rinkan valintaan:

  1. Valitse rinkka, jonka tilavuus vastaa matkan pituutta ja tarvittavia varusteita. Päiväretkelle riittää yleensä noin 20–30 litran rinkka, kun taas usean päivän vaellukselle tarvitaan yleensä vähintään 50–60 litran rinkka.
  2. Rinkka tulisi istua mukavasti ja tukevasti selässä. Valitse rinkka, jonka koko vastaa selkäsi pituutta ja jolla on säädettävät olkahihnat ja lantiovyö.
  3. Valitse kevyt rinkka, joka ei lisää liikaa painoa ja rasitusta selkään.
  4. Rinkan materiaali tulisi olla kestävää ja säänkestävää.
  5. Rinkassa tulisi olla riittävästi taskuja, joissa voit säilyttää tärkeitä varusteita helposti saatavilla. Esimerkiksi vesipullo- ja karttataskut.
  6. Merkki ja hinta eivät välttämättä ole tärkeitä tekijöitä, mutta laadukkaat ja kestävät rinkat yleensä maksavat enemmän. Muista kuitenkin, että laadukas rinkka on investointi, joka voi kestää pitkään, kun taas halvempi rinkka voi hajota nopeammin.

Parhaat rinkat

Alla löytyy viisi suosittua, hyvät arvostelut saanutta rinkkaa.

1.Osprey Atmos AG 65 -rinkka

on suosittu monipuolinen unisexrinkka, joka sopii monenlaisiin aktiviteetteihin. Rinkka on mukava kantaa ja siinä on hyvä ilmanvaihto. Tämä rinkka on kevyt ja sen runkorakenne on suunniteltu kestämään vaativiakin olosuhteita.

Tämä Ospreyn rinkka on täydellinen valinta niille, jotka haluavat innovatiivisen ja huippulaadukkaan rinkan, joka pärjää hyvin viikonloppureissun tai pidemmänkin retken. Rinkan AntiGravity-selkäpaneeli ja lantiovyö ovat valmistettu verkkokankaasta, joka halaavat käyttäjää tiiviisti ja hengittävät erinomaisesti, joten voit kulkea mukavasti koko retken ajan. Kantojärjestelmä on korkeussäädettävä, joten voit säätää sen käyttäjän selän mukaan. Olkaimet ovat joustavat ja pehmustetut, ja rintahihna on säädettävissä korkeussuunnassa. Lantiovyön pituus on myös säädettävissä, ja siinä on vetoketjulliset verkkotaskut.

Rinkan etupaneelissa on kaksi vetoketjutaskua, iso strech-tasku ja kiinnityspisteet jäähakuille. Irrotettavat kiristysremmit alareunassa ja stretch-taskut sivuilla lisäävät rinkan monipuolisuutta. Yläosassa on vetoketjullinen tasku, joka voidaan irrottaa, ja sen alla on FlapJacket™, jolla rinkka voidaan sulkea tiiviisti, vaikka yläosa olisi irroitettu. Sisällä on kiinnityslenkki ja tasku nestepussille, ja sisältää myös sadesuojan.

Tämä rinkka on varustettu AG AntiGravity™ 3D kantojärjestelmällä, joka on valmistettu joustavasta verkkomateriaalista. Se on yhteensopiva Hydraulics™ juomajärjestelmän kanssa ja sisältää Fit-on-the-Fly™ säädettävän lantiovyön, FlapJacket™ kannen, integroidun ja irrotettavan sadesuojan, kompressioremmit, makuupussiosion kompression ja jaettavan välipohjan, rintaremmissä hätäpillin, Stow-on-the-Go™ vaellussauvapidikkeen, joustavat sivutaskut, kaksi kiinnityspistettä jäähakuille ja kaksi vetoketjutaskua lantiovyössä. Etupuolella on myös kompressoitava verkkotasku. Tämä rinkka löytyy partioaitasta.

  1. Lomakkeen yläreuna

2.Osprey Aura AG 65 -rinkka

on erittäin mukava kantaa, ja siinä on hyvä ilmanvaihto. Se sopii erityisesti naisille suunniteltuna mallina naisille. Tämä naisten tekninen rinkka on täydellinen valinta viikonloppuretkille tai pidemmille vaelluksille. Ospreyn innovatiivinen ja huippulaadukas rinkka on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista ja siinä on verkkokankainen AntiGravity-selkäpaneeli ja lantiovyö, jotka halaavat käyttäjää tiiviisti ja hengittävät erinomaisen hyvin. Kantojärjestelmä on korkeussäädettävä käyttäjän selän mukaan, olkaimet ovat säädettävät ja pehmustetut, ja rintahihna on säädettävissä korkeussuunnassa ja siinä on pieni pilli hätätilanteiden varalle.

Rinkan etupaneelissa on useita taskuja, kiinnityspisteitä esimerkiksi jäähakuille ja irrotettavat kiristysremmit alareunassa. Lantiovyössä on vetoketjulliset verkkotaskut, sivuilla joustavat taskut juomapulloa varten ja yläosassa irrotettava vetoketjullinen tasku. Sisällä on kiinnityslenkki ja tasku juomarakolle (juomarakko ostettavissa erikseen) sekä makuupussiosion kompressio ja välipohja, jonka ansiosta makuupussiosio on jaettavissa.

Tämä rinkka on valmistettu 100 % kierrätetyistä materiaaleista ja sopii erinomaisesti naisille, sillä se on suunniteltu naisen anatomiaa huomioiden. Ospreyn naisten rinkkojen olkaviilekkeet on sijoitettu lähemmäksi toisiaan istuen paremmin kapeammille hartioille ja selän pituus on lyhyempi. Lantiovyö on myös muotoiltu istumaan optimaalisesti naisen lantiolle. Lisäksi rinkka on yhteensopiva Hydraulics™-juomarakon kanssa ja sisältää integroidun ja irrotettavan sadesuojan sekä Stow-on-the-Go™ vaellussauvapidikkeen. Tämä rinkka on kevyt, mutta kestävä ja tarjoaa erinomaista mukavuutta ja toiminnallisuutta retkillesi. Tämä rinkka löytyy partioaitasta

3.Deuter Aircontact X 80+15 rinkka

 on toinen erittäin suosittu rinkkamalli. Se on kestävä ja mukava kantaa, ja siinä on paljon säilytystilaa. Tämä miesten rinkka on täynnä toimivia yksityiskohtia ja tarjoaa erinomaista laatua retkeilyyn ja matkailuun. Rinkkaan kuuluu myös pieneen pakkautuva päiväreppu, jota voit käyttää tarpeen mukaan. Rinkka sopii normaalisti 170 – 205 cm käyttäjille ja kestää kuormaa 15-30 kg. Tukeva ja säädettävä Aircontact-kantojärjestelmä varmistaa mukavuuden pitkäkestoisessakin käytössä. Rinkka sisältää myös irrotettavat lantiovyötaskut, lumilukon, sadesuojan ja paljon muuta. Kompakti ja kestävä 100 denierin nailonkangas tekevät tästä rinkasta loistavan valinnan ulkoiluun. Tämä rinkka löytyy skandisaavian outdoor verkkokaupasta

4. Deuter aircontact core 65+10SL

Tämä kevyt ja fiksuilla yksityiskohdilla varustettu Aircontact Core -sarjan rinkka on suunniteltu erityisesti naisille. Deuterin luotettava laatu yhdistyy tässä mallissa maltillisiin yksityiskohtiin, jotka tekevät retkeilystä ja vaelluksista mukavampaa. Rinkassa on säädettävä VariSlide-selkäjärjestelmä ja irrotettavat sivutaskut, joista toinen sopii juomapullolle. Etupaneelissa on kätevä J-kirjaimen mallinen vetoketju, jonka kautta pääset helposti käsiksi varusteisiisi. Tämä kestävä rinkka on erinomainen valinta seikkailuihin! Tämä rinkka löytyy skandinaavian outdoor verkkokaupasta

5.Fjällräven Kajka 75

Fjällräven on ruotsalainen yritys ja heidän rinkkansa ovat erittäin suosittuja myös Suomessa.

Kajka on kestävä ja teknisesti edistyksellinen rinkka, joka sopii hyvin vaelluksille. Tämä kestävä ja laadukas rinkka on suunniteltu naisille ja siinä on avattava etupaneeli, joka tekee pakkaamisesta helpompaa. Rinkka yhdistää uuden teknologian ja Fjällrävenin legendaarisen Kånken-repun pintamateriaalin, ja se on suunniteltu toimimaan niin tunturissa kuin reilausreissullakin.

Rinkassa on kaarevat ja muotoillut olkahihnat, joiden pituus on säädettävissä välillä 44–67 cm. Runko on tehty suomalaisesta FSC-sertifioidusta koivusta, ja Perfect Fit -systeemin ansiosta selkäosan pituus on helposti säädettävissä. Rinkassa on tilava läppätasku päällä ja yksi läpän alapinnassa arvotavaroille. Läppä on irrotettavissa ja käytettävissä olkalaukkuna tai kiinnitettävissä etupuolelle kantohihnojen solkien avulla. Sadesuoja kuuluu vakiovarusteisiin, ja etupaneeli aukeaa reilusti paneelivetoketjujen avulla. Rinkassa on myös pitkät paljesivutaskut, vetoketjulla avattava välipohja ylä- ja alaosastojen välissä, verkkorakenteinen osasto välipohjan yhteydessä sekä wet/dry-osasto pääosastossa, jolla voit suojata muut kamppeesi kastuneiden varusteiden vedeltä. Lisäksi rinkassa on juomapussiosasto ja juomaletkun läpivienti.

Tämän rinkan tilavuus on 75 litraa, ja se painaa 3300 grammaa. Osta tämä rinkka ja olet valmis seikkailuihin! Tämä rinkka löytyy skandinaavian outdoor verkkokaupasta